تعدیل معیشت عمومی
طرح تعدیل معیشت عمومی یکی دیگر از اصول اعتقادات است که بهائیان به آن افتخار میکنند و جزء آرمانهای خود بر میشمارند و معتقدند که در این طرح ثروتهای ملل به کلیه عالم تعلق خواهد داشت و روابط اقتصادی ممالک جهان بر اساس تفاهم و بدون سدهای گمرکی با ایجاد یک روش در واحد پول و ارزان استوار است. " 1 ".
طبق تعالیم حسینعلی نوری: «عالم یک وطن و مردم آن یک ملت گردند و رقابتهای غیر انسانی و مخرب اقتصادی به کلی از بین خواهد رفت.» بر همین اساس امنیت بین المللی که مولود صلح واقعی است مانع صرف مبالغ گزاف در راه تکثیر آلات و ادوات جنگی خواهد گردید. " 2 ".
همچنین عباس افندی در خصوص این طرح اصل مساوات را رد و نظام طبقاتی را محترم میشمارد و اظهار میدارد: «اصلاح معیشت از برای بشر لازم نه آن که مساوات باشد بلکه اصلاح لازم است و الا مساوات ممکن نیست نظم عالم به هم میخورد نظم عالم چنین اقتضاء مینماید که طبقات باشد» " 3 ".
در راستای این اصل اصلاحات اقتصادی باید از اذهان آغاز شود سپس به اصناف و طبقات دیگر جامعه معطوف گردد.
کارگران باید علاوه بر مزد از منافع حاصله سهمی عادلانه دریافت کنند. " 4 ".
این فرقه به منظور جلوگیری از تراکم سرمایه در نزد چند نفر سرمایهدار معدود راههایی را پیشنهاد میدهد که با اجرای آنها مدعی است ثروت به مرور زمان و به طور عادلانه توزیع خواهد شد. این راهها عبارتند از:
1) قانون ارث بهائی که ما ترک متوفی بین هفت طبقه تقسیم میشود.
2) پرداخت مالیات تصاعدی.
3) هر بهائی موظف است وقتی ثروتش معادل 19 مثقال طلا رسید 19 درصد، آن را جهت مصارف عمومی و روحانی مرکز اداری بهائی (بیت العدل) واقع در حیفا اسرائیل بدهد. حقوق اله واجب است ولی کسی حق مطالبه ندارد. " 1 ".
4) امر زکات در این فرقه تصویب شده و نحوه اجرای آن به شیوه اسلام توصیه شده و وجوه جمع آوری شده باید صرف نیاز مستمندان شود. " 2 ".
فرقه مزبور سپس نکات مورد نظر در خصوص طرح فوق الاشاره را این طور بیان میکند:
1) امر بهائی، یک دستگاه اقتصادی نیست و هیچ مکتب خاصی را در زمینه اقتصاد معرفی نمینماید.
2) بهائیان طبق آثار حسینعلی نوری معتقدند تا مشکلات اقتصادی حل و برطرف نشود، عالم انسانی روی آسایش نمیبیند.
3) هدف فرقه بهائیت از طرح اصولی در زمینه اقتصاد تعدیل معیشت و حل مشکلات جهان اقتصادی است.
4) در آثار بهائیت، صرفا به ذکر اصولی در زمینه اقتصاد اکتفا شده زیرا مسائل اقتصادی مسائلی است که دائما در تغییر و تبدیل است.
5) بدون توجه به تعالیم اجتماعی بهائی حل مشکلات اقتصادی در سطح اجتماعی و جهان ممتنع است. فی المثل ایجاد صلح عمومی و تأسیس حکومت جهانی و اتخاذ سیستم اقتصاد جهانی و ایجاد وحدت اوزان و پول و از میان برداشتن سدهای گمرکی بیگمان بسیاری از مشکلهای لا ینحل فعلی اقتصاد را حل خواهد نمود." 3 ".
این فرقه برای اجرای طرح تعدیل معیشت عمومی شیوه عملی هم پیشنهاد میدهد بدین ترتیب که در هر فرقه مجمعی تشکیل گردد و مخزنی تحت نظر این مجمع تأسیس شود. این مخزن عایدات و مخارج عمومی آن فرقه را به عهده گیرد.
عایدات یا واردات مخزن از هفت طریق به شرح ذیل تأمین میگردد:
1) رسوم حیوانات
2) مال بیثروت
3) چیزی که یافته شود و صاحبش پیدا نشود.
4) یک سوم گنج یافت شده
5) یک سوم معادل مکشوفه
6) تبرعات
7) مالیات
در متون بهائیت محل هزینه این درآمدها به شرح ذیل اعلام شده است:
1) بهداشت عمومی.
2) ادای مالیات به حکومت مرکزی.
3) ادای رسوم حیوانات به حکومت مرکزی.
4) اداره معیشت ایتام.
5) اداره معیشت عجزه.
6) فرهنگ عمومی.
7) اکمال معیشت نیازمندان. " 1 ".
تا اینجا، طرح معیشت عمومی از نظر این فرقه بطور مفصل توضیح داده شده. در قسمت بعدی به نقد این اصل میپردازیم.
ترک انواع تعصبات
ترک انواع تعصبات عنوان اصل نهم از اصول عقاید بهائیت میباشد. و منظور از آن ترک تعصبات اعم از مذهبی، نژادی، ملی، سیاسی و غیره است.
«بهائیان اظهار میدارند که اختلافی که در حال حاضر در بین افراد بشر از هر نظر موجود است ناشی از تعصبات جاهلانه است. این تعصبات مانع بزرگی است برای ایجاد صلح و سلام و وحدت و یگانگی و سدی است بین بشر و سعادت حقیقی او. " 1 "».در این رابطه عباس افندی میگوید: «تعصب مخرب اساس نوع بشر است از هر قبیل باشد.» " 2 ".
طبق تعالیم بهائیت «ادعا میشود که میزان امتیاز علم و عمل و اخلاق و دانش است نه وطن و مقام و این امتیازات نیز موجب ایجاد برتری نمیشود.»" 3 ".
مطابق ادعای حسینعلی نوری بین مومن و غیر مومن موحد و مشرک فرقی نیست و همه آنها در برابر قوانین اجتماعی و مدنی دارای حقوق واحدند و روابط ظاهری ربطی به عالم دیانت ندارد. " 4 ".
بهائیان مدعیاند «در همه عالم به چشم برادری و برابری به یکدیگر مینگرند و خالی از هر گونه تعصب به حقیقت همه را دوست دارند. و به همه اهل عالم مهربانند و همه را مخلوق خداوند یگانه میدانند.» " 5 " و همچنین شعار میدهند «سیاه و سفید و سرخ و زرد آسیایی و آفریقایی و غیره تفاوتی ندارد.» " 1 ".
نظرات شما عزیزان: